Perhekuntoutus

Perhekuntoutus

Perhekuntoutuksessa työskennellään tavoitteellisesti perheen tarpeiden ja toiveiden sekä sosiaalityöntekijän ja muiden yhteistyötahojen arvion ja asiakassuunnitelman mukaisesti joko Vaahteramäen perheasunnoissa tai perheen kotona. Arjen mallintaminen, vanhemmuuden arviointi, vanhemmuuden tukeminen ja perheterapeuttiset keskustelut ovat perhekuntoutuksen keskeistä sisältöä.

Perheterapeuttinen elementti on vahvasti läsnä Vaahteramäen perhekuntoutuksen prosessissa. Yhteisöllisyys yksilöllisyys huomioiden on perhekuntoutuksessa toimintaa viitoittava tekijä. Avoimuus, luotettavuus, joustavuus ja tavoitteellisuus ovat työskentelymme johtavia arvoja. Keskustelut sekä toiminnallisuus sopivassa suhteessa toisiaan tukien johdattavat prosessia eteenpäin kohti tavoitteita.

Perhekuntoutusprosessia tukevat perheterapeutti Jorma Perälampi, sosionomi (YAMK) Tiina Samppala sekä lisäksi muut sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset. Moniammatillista tiimiämme tukee perheterapeutti Mirja Varmola sekä tarvittaessa nuorisopsykiatrian ylilääkäri.

Haluamme kohdata perheen kunnioittavasti ja olla mukana yhdessä perheen kanssa rakentamassa turvallista huomista.