Avopalvelut

Avopalvelut

Nuorelle täysi-ikäisyyden kynnyksellä tai sen jo ylitettyä, mahdollistuu tuettu asuminen itsenäistymisasunnoissamme tai nuoren jo olemassa olevassa asunnossa. Tuetussa asumisessa nuori voi turvallisesti opetella itsenäisen elämisen taitoja ja sen hallintaa niin asumisen, koulun-/työssäkäynnin kuin muun muassa taloudenhoidonkin näkökulmasta. Ohjaajien tukemana vahvistetaan turvallisesti nuoren osallisuutta omassa elämässään sekä opetellaan vastuullisuutta. Tuetun asumisen tavoitteena on tukea nuoren kokonaisvaltaista hyvinvointia samalla ehkäisten syrjäytymistä.

Tuetun asumisen tiimiimme kuuluu joukko sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia. Käytössämme on myös perheterapeutin ja yksilöterapeutin palvelut. Moniammatillinen yhteistyö ja verkostoituminen muun muassa sosiaalitoimen, psykiatrian ammattilaisten ja koulujen kanssa on olennaista tuetussa asumisessa.

Vaahteramäen avopalvelut joustavat nuoren, perheen ja sosiaalitoimen toiveiden ja tarpeiden mukaisiksi. Tarjoamme räätälöidysti perheille perheterapiaa, pariterapiaa, vanhempainleirejä ja Beardsleen perheintervention. Kauttamme mahdollistuvat tuetut ja valvotut tapaamiset, ammatilliset tukihenkilöpalvelut sekä nuoren päihdearvio.

Tuettu asuminen ja muut avopalvelut:
Tiina Samppala
0400 918 339:

Terapiapalvelut:
Mirja Varmola
040 571 6897